Ud med rynkecreme og botox. Læs om kilden til evig ungdom her

Ud med rynkecreme og botox. Læs om kilden til evig ungdom her

Kender du de 5 tibetanere? Det er nogle meget simple yogaagtige øvelser, der siges at være kilden til evig ungdom. Ja ja du læste helt rigtigt og hold ud, der er selvfølgelig en fysiologisk forklaring og den kommer senere.

Ifølge den tibetanske legende kan ham eller hende, der dyrker de 5 tibetanere, holde sig evigt ung. Teorien er over 2000 år gammel og blev, som navnet siger, opdaget af de tibetanske munke. En britisk oberst havde hørt om, at munkene lå inde med kilden til evig ungdom, så han drog ud på en større rejse for at få adgang til det kloster i Himalaya, hvor de holdt til. Da han endelig fik adgang til munkenes kloster, var han meget forventningsfuld over den indsigt, han nu endelig skulle besidde. Han have forestillet sig, at han blot skulle drikke en bestemt drik eller smøre sig med en bestemt salve, så overrasket blev han, da munkene viste ham, at han skulle ned på alle fire og kravle. Munkene forklarede ham, at øvelserne stimulerer de 7 chakra da der, ifølge hinduistisk tænkning, er en særlig energistrømning, som mennesker har, 7 steder på kroppen.  Det sjove er, at der hvor de tibetanske munke mener, at der sidder energichakra, er de steder på kroppen, vi i den vestlige verden ved at de endokrine kirtler sidder. I øvrigt mener den vestlige medicinske verden, at ældningsprocessen reguleres af hormonsystemet som består af de 7 endokrine kirtler. Det er vores hormonsystem der bestemmer, hvornår vi skal være gråhårede, hvornår kvinder menstruerer, kommer i overgangsalderen osv. De to verdner ligger måske ikke så langt fra hinanden alligevel?

Det er lige netop det her jeg elsker mest – når vi opdager en fællesnævner mellem det østlige og det vestlige, det alternative og det konventionelle.

Når livet fra tid til anden kommer i vejen for os, og vi oplever sorg, modgang, eller andre negative følelser som gør os kede af det, sætter disse følelsesmæssige ting i sig i kroppen. De bevirker at vores energiflow ikke kan flyde uhæmmet rundt i kroppen, det skaber stagnationer og blokeringer i kroppen. Med tiden kan det give fysiske skavanker. Når vi laver de 5 tibetanere eller fx får zoneterapibehandling, stimulerer vi vores organer og endokrine kirtler, så vi får gennemstrøm til disse blokeringer og energien kan igen flyde frit, så vi kan holde os ”evigt unge ” ;).

 

Vi har 7 endokrine kirtler (altså kirtler der afgiver sekret/ hormoner)

  1. Pinealkirtlen
  2. Hypofysen
  3. Skjoldbruskkirtlen
  4. Pankrias (bugspytkirtlen)
  5. Thymus (brisselen)
  6. Kønsorganer
  7. Binyre

 

Kom i gang med tibetanerne.

Søg på de 5 tibetaner på youtube for at finde øvelserne. De er lette og kan laves af alle – du bestemmer jo selv dit tempo. Ifølge legenden skal du dagligt lave alle øvelser et ulige antal gange. I den første uge skal du kun lave dem 3 gange, ugen efter skal du lave dem 5 gange og sådan fortsætter du, ind til du er oppe på 21 gange som er max. Øvelsen virker udrensende, så man skal lige mærke efter, hvad kroppen er parat til.

Jeg har selv dyrket de 5 tibetanere i perioder. I de perioder har jeg haft det rigtig godt, mine stive løbeben er blevet mere smidige og mit sind fungerer bare bedre, fordi øvelserne giver en dejlig indre ro. Med tiden bliver det en lille smule tidskrævende, så det er noget, der skal prioriteres.  Om øvelserne ligefrem giver evig ungdom ved jeg ikke, men jeg ved at sundhed skal handle om at ha’ det godt, og det har jeg, når jeg dyrker de 5 tibetanere ????.

Skriv et svar