Få styr på mælkeallergi og laktoseintolerance

Få styr på mælkeallergi og laktoseintolerance

Dengang jeg var barn, var jeg altid syg, hostede slim op, havde mellemørebetændelse, ondt i maven og kom sjældent på toilettet. Mit sygefravær i skolen var virkelig højt, alligevel blev jeg 7 år før nogen opdagede at jeg var laktoseintolerant. Så måtte jeg ikke drikke kakaomælk mere, hvilket jeg husker som det allerværste! Jeg gik til zoneterapi for at få rettet op på min meget dårlige fordøjelse, som mere eller mindre var holdt op med at fungere efter mange års uvidenhed. Der var ikke særlig mange der var laktoseintolerante på min skole (og jeg skriver på min skole, for jeg gik i en meget lille klasse på en meget lille skole, hvor alle kendte alle). I dag er det helt anderledes. Skolen er blevet meget større og hvad angår mælken er det sådan, at selv om Sundhedsstyrelsen siger, at kun 2 % af den danske befolkning har problemer med at tåle mælk, bugner hylderne i supermarkedet med laktosefri mælk, smør, fløde og sikkert en masse andre produkter, som jeg er gået glip af.

Forleden fortalte en af mine klienter, at hun købte laktosefri mælk, fordi hun havde fået konstateret mælkeallergi. Hov tænkte jeg, der mangler noget viden på det her område, for tænk, hvis det er alle dem med mælkeallergi, der går og køber de laktosefri mælkeprodukter i supermarkedet? Så bliver de da snydt, og det er en skam.

Der er stor forskel på, om man har laktoseintolerance eller om man har mælkeallergi. Hvis man har laktoseintolerance, kan man ikke tåle sukkeret i mælken og hvis man har mælkeallergi, kan man ikke tåle proteinet. Mælkesukkeret er super let at komme uden om; sukker skal bare opvarmes og så ”dør” det, hvorefter man godt kan drikke mælken. Derfor er ingen laktoseintolerante døde af at smage en hjemmebagt bolle lavet på mælk, som har været lunet inden den kom i dejen.

Er man derimod allergisk over for mælkeproteinet, har jeg desværre ikke så gode nyheder. Der er ikke rigtig blevet lavet nogle vilde fødevarer, som kan løse det problem endnu. Til jer vil jeg bare sige, at kakaosoyamælk faktisk smager ganske godt, så I skal ikke være kede af det.

Tilbage til de laktoseintolerante. Jer kan jeg nemlig glæde! Det er sådan, at mange med laktoseintolerance faktisk godt kan tåle syrnede mælkeprodukter OG så er der lavet et studie som viser, at mange med laktoseintolerance godt kan tåle mælk der kommer fra Jerseykøer. Hvordan finder man så ud af, om man kan tåle skyr og mælk fra Jerseykøer? Her er jeg dig svar skyldig. Det er ikke særlig let at måle, det handler om at prøve sig lidt frem og lægge mærke til, hvad kroppen reagerer på.

Hvis nu din mave er blevet mere eller mindre ødelagt efter at du har gået i mange år og fyldt dig med mælk uden at kunne tåle det, hvad enten det har handlet om allergi eller intolerance. Da vil jeg bare sige til dig, at zoneterapi og en god gang mælkesyrebakterier altså gør underværker! Du skal ikke tage mælkesyrebakterierne i en uge og så tro at det hele fungerer. Jeg tror næsten, jeg spiste dem i et år og det var dyrt ja. Men til gengæld er jeg sund og rask i dag. Jeg er meget sjældent forkølet.

Hvad angår zoneterapi kan jeg fortælle, at jeg en gang havde en klient som udeblev første gang, fordi hun lå på hospitalet pga. forstoppelse. Efter 5 behandlinger kunne hun helt naturligt komme på wc hver dag. Det kan altså godt betale sig at investere lidt i sig selv en gang i mellem .

Skriv et svar