Forkølelsesforskrækkeren!

Forkølelsesforskrækkeren!

I sidste uge gik jeg med noget ondt i hals og ører, som i mange dage hverken ville blive værre eller bedre. Da det så endelig blev fredag og weekenden bankede på døren, kom både feber og hoste anstigende! Skønt! Det blev til en lang nat uden særlig meget søvn, for jeg hostede som en søløve.

I løbet af lørdagen blev jeg træt af at være træt og træt af at hoste og så var det, at jeg kom på denne forkølelsesforskrækker! Det virkede, efter et par slurke holdt hosten op, og jeg kunne få sovet et par timer. Da jeg vågnede, drak jeg resten kold og det smagte mindst lige så godt.

 

Opskrift:

·     Ca. 4 cm Ingefær skåret i skiver MED skræl på.

·     En halv citron

·     En lille håndfuld chokolademynte

·     Kogende vand i et stort glas

 

Hvorfor virker det?

Ingefær:

Helbredsknolden ingefær har så mange gode gaver med sig. Blandt andet er den spækfuld af vitamin A, B, C, fosfor, jern, zink og en masse andre gode vitaminer og mineraler, der giver dit immunforsvar et lille boost. Jeg kunne skrive et helt oplæg omkring ingefær, for det er en ret fantastisk rod.

Citron: Den smukke gule frugt er en stor C vitaminbombe. Det er især C vitamin vi skal have nok af, når vi skal forebygge eller komme os over forkølelse, for C vitamin styrker vores immunforsvar. Faktisk skal vi kun drikke en halv deciliter citronsaft, for at vores daglige behov for C vitamin er dækket. Hvis vi skulle få indtaget for meget C vitamin på en dag, som man for eksempel gør, hvis man tager en ’forkælelsesforskrækker,’ så sker der ikke andet end, at det kommer ud i den anden ende. Det er ikke farligt at indtage for meget C vitamin ????

Chokolademynte: Almindelig mynte kan også sagtens bruges, jeg er bare helt vild med chokolademynten, fordi den smager af After Eight. Jeg drikker tit et glas kogt vand med et par chokolademynteblade i om aftenen. Det er som at drikke After Eight, ammenam siger jeg bare!

Jeg puttede den mest i ’forkølelsesforskrækkeren’ pga. den skønne smag, men mynte har super god effekt på maveinfektioner, forstoppelse, irriteret tyktarm, oppustethed og andre maveproblemer.

 Bon appetit.

Skriv et svar