Hvornår er det din mors dag?

Hvornår er det din mors dag?

(sponsoreret indlæg)

Den 14. maj var det mors dag. Det er sådan en dag, som skiller vandene lidt. Nogen mener, at det mere handler om blomsterhandlerne end om mødrene og bruger derfor ikke den dag til noget, mens andre kører forbi deres mor med en fin buket blomster, drikker en kop kaffe og så kører de hjem igen. Uanset om man er til udgave et eller udgave to, så er det lidt en overset dag. Vi fejrer den ikke rigtig helhjertet gør vi?  Og hvorfor gør vi så ikke det? Jeg tror det handler om, at de der mortyper sjældent gør krav på opmærksomhed og omsorg fra omverdenen. De gør ikke så stort et væsen ud af sig selv, for de plejer at være der for andre, så de er glade når andre er glade. Måske har nogen af dem helt glemt, hvad der gør dem selv glade? Nu skriver jeg mortyperne, men det er jo ikke alle der har en mor, og det er heller ikke alle, der har en af de mødre, som jeg prøver at beskrive. Alligevel kender vi hende. Jeg beskriver hende godt nok som en kvinde, men det kan da også være en mand. Kort sagt er vedkommende et af de her hjertemennesker som passer godt på andre. I dag kalder vi dem bare for mor-typen.

Mortypens signalement

Vedkommende vasker børnenes tøj, står tidligt op og smører madpakker til alle i huset. Kører svigermor til lægen, henter børn fra fodbold i hverdagene og fra fester om natten i weekenden. Derudover arbejder hun 37 timer og er ved at tage nogle kurser på en aftenskole for at kunne få lidt mere i løn. Det er hende, jeg taler om. Måske har hun mørke rander under øjnene og hun er begyndt at tage lidt på i vægt. Det gør man, når man har travlt med at passe på andre, for det at leve sundt er et værre planlægningsarbejde, og der er altid en i huset der ikke kan lide broccoli, og så er det lettere bare at lave spaghetti med kødsovs, for det kan alle lide.

Det der sker rent sundhedsmæssigt for mor-typen er, at der simpelthen ikke er timer nok i døgnet til at hun kan gå til zumba, som hun ellers synes var meget sjovt. Hendes slanke og veltrænede datter har sikkert også fortalt hende, at man ikke forbrænder sååå meget igen på at gå til zumba og så kan det jo være det samme. Med tiden vil mor-typens mave blive større end hendes numse, og det er simpelthen, fordi hun er ved at blive insulinresistent. Sukkeret kommer ikke helt ind i cellerne længere og det gør at hun tit føler sig træt, sover dårligt om natten, får svært ved at mærke sult og mæthed og så begynder hun også at lide af hovedpine.

Nu gør mor-typen en af to ting:

Hun holder op med at spise eller hun spiser for meget (fordi hun ikke kan mærke mæthedsfornemmelsen mere).

Hvis hun holder op med at spise, så holder hun sikkert også op med tage på. Adolf Hitler lavede et eksperiment med jøderne. Han stoppede med at give dem mad og så tabte de sig. Bum! Let slankekur ikke? Men det der skete mange år efter at jøderne kom ud af koncentrationslejrene var, at de fik en masse følgesygdomme, fordi de havde sultet. Det er ikke sundt at stoppe med at spise. Det handler ikke om sundhed, selv om det kan slanke.

Hvad kan man gøre for mor-typen?

Mor-typen skal spise mere protein, mere fedt og flere grøntsager for faktisk er det sådan, at lavglykæmisk kost giver et inflammationsfald på 60 %. Det er mega meget! Det kan betyde, at hun ikke kommer til at lide af livsstilssygdomme såsom type 2 diabetes, overvægt, problemer med hjertet osv. Det, vi også kan gøre for mor-typen, er selv at komme lidt ind i kampen. Enten ved at begynde at spise hendes grønsagsretter, give hende et medlemskab til zumbadans, eller give hende en makeover hos en frisør, for de penge ville hun ALDRIG bruge på sig selv. Hvis mor-typen er MEGET mor-type, er hun måske ikke så let at lokke ud, for det har hun for travlt til. Jeg linker lige til løsningen. Cecilie er frisør og tager ud til folk og klipper og farver. Hun er mega kreativ og har god smag, så man behøver ikke engang at vide, hvad der skal gøres på forhånd. www.minstylist.dk

Derudover skal vi huske at vores mor også har brug for ro og afslapning, selv om hun gerne springer op af sofaen hvis nogen eller noget skal køres, vasket, tilberedes eller lyttes til.

2 Comments on “Hvornår er det din mors dag?

  1. Kære Mathilde. Du har vundet konkurrencen. STORT tillykke. skriv mig en mail, så vi kan aftale nærmer. Vh. Maria

Skriv et svar