Nyrerne – Organet med livskraft

Nyrerne – Organet med livskraft

Ifølge traditionel kinesisk medicin hører der en følelse til hvert organ. Det vil altså sige, at hvis folk siger, at de lider af angst, så sidder jeg som zoneterapeut og tænker på, hvilket organ, som kan nedtone angst. Her er lidt tankespind og et par fine oplevelser, jeg har haft, når jeg har behandlet et af mine yndlingsorganer, nemlig nyrerne.

Livslysten  

Når børn lærer at gå, tror jeg mere, det er viljen, som bærer dem, end deres ben. Den motoriske evne er ikke helt på plads, alligevel stikker de maven frem (hvor solar plexus/ viljen sidder) og en, to, tre går de frem af i vraltegang. Børn styres af deres vilje og af deres nysgerrighed på livet. Det er det, der bringer dem frem i verden og skaber interesse og udvikling hos dem. Min oplevelse er, at det netop er denne nysgerrighed og vilje, som daler, når vi en dag skal herfra.

Jeg har tidligere arbejdet på plejehjem og ofte har jeg siddet på en stol i et værelse og talt med mennesker, der snart skulle dø. Særligt husker jeg en vidunderlig kvinde, som fortalte mig om sit liv. Det bedste, der var sket hende, var hendes børn. Hun lyste helt op, imens hun fortalte, hvor sjovt det havde været at være mor til nogen små størrelser. Senere havde hende og manden haft mange gode rejser sammen. Højdepunktet var nu, at de en gang om ugen havde spillet bridge med deres venner. Nu havde lægen sagt, at der ikke var længe igen. Han sagde, at det var cancer og hun sagde, at havde hun fået det at vide for nogle år siden, var hun blevet meget bange og ulykkelig! Det var hun ikke nu, for der var ikke mere i livet, hun var nysgerrig på at finde ud af. Hun elskede sin familie, men hun var træt og hun havde absolut set lidt af hvert. ’Det er ikke sjovt at være her, når der ikke er nogen at spille bridge med’ sagde hun en gang og grinede.

Der hvor vrede og glæde sidder 

Ifølge gammel kinesisk sygdomslære, sidder al livskraften i vores nyrer. Det sjove er, at under fødderne sidder zonen for nyrerne det samme sted, som vores solar plexus sidder. Solar plexus kan vi tit godt mærke, hvis vi bliver vrede, kede af det eller meget glade. Så føles det, som om vi har sommerfugle eller bobler højt oppe i maven. Lige der hvor al vores vilje, vores personlighed og ego sidder. Jeg har både givet en del ældre og en del børn zoneterapi og min erfaring er, at børn slapper helt af, når man stimulerer deres zone for nyrerne. Selv de mest urolige børn kan man få i ro ved at arbejde på denne zone. Men når jeg har givet ældre mennesker zoneterapi, sker der næsten det omvendte. Det er, som om de liver lidt mere op og får lidt mere overskud efter behandlingen.

Yndlingszonen

Nyrezonen er en spændende zone, som jeg faktisk bruger ved hver behandling. Den hæmmer angst og giver livsenergi. En gang behandlede jeg en kvinde, der led af angst. Da hun kom, rystede hun af nattens grimme mareridt, hun følte næsten, at hun ikke kunne få luft. Alligevel var hun modig nok til at lægge sig på briksen. Som det første holdt jeg på hendes nyrezone, og det virkede øjeblikkeligt. Hun tog en dyb indånding og faldt til ro.

På nedenstående billede kan du se, hvor nyrezonen sidder. Punktet sidder stadig det samme sted, selv om foden er lidt større og det sidder på begge fødder. Stimulér punktet 1- 3 minutter. Først med lidt massage, så du får kontakt til punktet, derefter skal du blot holde på punktet. Gerne begge fødder på en gang.

Nyrezonen:

  • Modvirker angst
  • Giver livsenergi
  • Giver ro
  • Balancerer nyreorganet
  • Er godt mod urinvejsinfektioner

billede af zonen for nyrene under foden. punktet skaber ro

Skriv et svar