Opskrift fra Kålkællingen

Opskrift fra Kålkællingen

Dengang jeg var barn, ønskede jeg mig altid de der plastiksko med glimmer og høje hæle, som man kunne købe i Brugsen. Jeg måtte ikke få dem, for min mor sagde, at jeg skulle passe godt på mine fødder, fordi de skulle bære mig hele livet. Jeg forstod det ikke helt, men i dag tænker jeg selv sådan. Ikke bare om mine fødder, men om hele min krop. Jeg skal være sammen med mig resten af mit liv, så jeg skal behandles pænt. Jeg skal omgive mig med søde mennesker og jeg skal kunne se mig selv i øjnene hver dag, men min krop skal også have de bedste betingelser for at holde sig sund og rask. En af de skønneste ting ved livet er i min optik mad. Jeg elsker at spise! Derfor gør jeg det tit, og jeg prøver at gøre min krop glad imens.

Her er opskriften på en af kålkællingens kålsalater:

  • Et halvt spidskål (jeg har valgt et rødt, fordi det er pænt og fordi der er flere antioxidanter i end det grønne).
  • Gulerødder 4 stk.
  • Blomkål et halvt hoved
  • Forårsløg 4 stk.

Alle ingredienserne hakkes fint og kommes som altid i husets største Margretheskål, så der er til madpakker og aftensmad i et par dage.

Jeg prøver altid at sørge for, at der er mindst 3 forskellige slags grove grøntsager i mine salater. Der er nemlig en del flere fibre i de grove grøntsager end i de fine. I grove grøntsager er der ca.  2-6 gram pr. 100 gram, hvor der i de fine grøntsager max er 1,5 gram pr. 100 gram. Det gør altså en forskel i tarmene. Kål får tarmene til at producere en bestemt slags syre, som aktiverer vores mæthedshormon. Derudover fungerer de mange fibre som vitaminpiller for vores tarmbakterier. De vokser sig store og stærke og bliver bedre til at yde et godt stykke arbejde i tarmene.

Det er jo ikke for at mobbe agurken og icebergsalaten at jeg skriver det her. De havde deres storhedstid i 90’erne, og det er dem vel undt. Agurk er fantastisk oven på en leverhapser, der vil den altid være min favorit, men hvis vi skal forkæle tarmene, så skal vi have gang i lidt mere kål.

Sidder du og tænker, hvordan man får alt den kål ned? Jeg har et hemmeligt våben, men du skal, som med alle andre våben, virkelig omgås det med respekt, ellers kommer det til at gøre nuller naller. Mandolinjernet er min ven i køkkenet. Alt kål bliver revet fint, så er det lækkert og appetitligt at gå til. Blomkålen river jeg på et rivejern, så det bare bliver til fint hvidt fnuller.

Skriv et svar