Ro til at Gro

Ro til at Gro

Har du nogen side tænkt over hvor klog din krop egentligt er? Da jeg læste anatomi, fysiologi og sygdomslære, havde jeg en forventning om, at det ville blive konkret og håndgribeligt. Ikke noget ”føle-føle”, bare kolde faks og så alligevel sad jeg gang på gang og måtte samle kæben op fra bordet, for kroppen er jo ren magi. Det er helt utroligt hvor meget kroppen sørger for imens vi bare ligger og sover eller slapper af på sofaen. Den knokler der ud af, den sørger for at hjertet banker, reparere sår og skader, æder uvelkommene bakterier, og danner hele tiden nye og friske celler. Utroligt ikke?

Kroppen har lettere ved at restituere når vi sover eller er helt i hvile. Det er blandt andet en af grundede til, at jeg er helt vild med zoneterapien. Når man modtager zoneterapi ligger man stille på en briks, og slapper helt af, nogen ligger faktisk så stille at de ender med at tage en lille lur, jeg tager det altid som et stort komplement når det sker, så ved jeg at folk for alvor får slappet af. Jeg har haft en del mennesker til kostvejledning, men jeg har endnu ikke mødt et menneske der havde et spiseproblem, der handlede om mad. Min erfaring er, at spiseproblemer altid handler om noget andet, for mad er meget mere end bare næring. Mange er enormt bevidste om, hvad sund kost er og hvad der er godt at spise, alligevel tager de på, måske fordi de for længst er stoppet med at lytte til kroppens signaler, når sulten går over i mæthed. Den balance er så hårfin og meget let at ødelægge, hvis man fx i en periode føler sig stresse eller bedst kan holde ud at være til, hvis man ikke mærker sig selv (fx i forbindelse med et job eller anden relation man ikke er glad for.)

Som regel ender de mennesker, der kommer til ernæringsterapi hos mig, med en tur på briksen til en gang zoneterapi. Det de fleste har tilfældes er, at de lære at føle sult og mæthed efter at være blevet trykket under fødderne et par gange. Det er egentligt ikke fordi at der sidder en mæthedszone under fødderne, og mange der ender på briksen kom ikke for zoneterapiens skyld og tror måske ikke en gang på det. Men det er sådan, at når man skal ligge der i over en halv time og man ikke rigtigt ved om det der zoneterapi virker, sker det at man begynder at slappe af og mærke efter sin krop for lige at prøve om man mon kan gætte hvor jeg trykker. Kombinationen af at mærke efter i kroppen og få slappet helt af, gør mange gode ting for os, fordi der opstår et samarbejde mellem vores krop og vores psyke.

Jeg har aldrig selv levet i den perfekte verden, men jeg prøver hver dag at blive bedre til at lytte til kroppens signaler. Jeg øver mig på at stole på det jeg mærker, for kroppen lyver aldrig. Kroppen fortæller os når vi skal gere ned, eller når den har brug for ro til at vende sig til forandringer. (Er jeg mon den eneste der altid bliver forkølet når der sker store skift i mit liv? Starter på en nyt job, flytter eller lignede?). Jeg tror på, at både kroppen og psyken skal have ro til at go. Det bliver kun være, hvis vi løber videre på en forstuvet fod, det samme gælder vores psyke. Sindet vil altid søge at ’gro sammen’ og vende tilbage til sig selv, hvis vi giver det ro.  Det er når vi er i ro med os selv, at vi mærker mæthed, og finder ud af hvad vi egentligt synes om den konflikt der skete på arbejdet i dag. Vores kreative tanker, drømme og mål får lov til at blomstre op til vores bevidsthed. Se bare på din krop, Det er når du giver dit sår ro, at det healer sig selv igen.

Den er nemlig så klog den krop.

Skriv et svar