Imens vi venter på foråret

Imens vi venter på foråret

Jeg vil dele en af med yndlingsinteresser med dig. Jeg er VILD med urter og planter. I det hele taget er jeg vild med at finde den naturlige vej til sundhed. Egentligt tror jeg, at Vorherre har været smart nok ved at sørge for, at hele vores medicinskab står lige udenfor i vores have. Med tiden har vi bare glemt at bruge de små gaver, der helt af sig selv vokser op af vores jord. Er det for langhåret? Jeg prøver ikke at udkonkurrere medicinalindustrien med min urtesnak, jeg mener ALTID at vi skal gå til lægen, men der er ting, vi ikke går til lægen med, fordi det ikke er helt så slemt alligevel. Disse småskavanker tror jeg på, at vi kan gøre noget ved selv. Det er endda en rigtig god idé, for små ting har det med at vokse sig store. Her er et lille relevant råd til dig der venter på forårssolen.

Om vinteren oplever jeg tit, at det er lidt svære for folk at se lyst på tilværelsen. Mange af os har mest lyst til at ligge under en dyne og se serier, vi kan godt komme til at ’tjekke lidt ud af livet’ ved at være lidt fraværende. Dette problem er der sikkert mange der kender, men vi går ikke til lægen, for vi ved, at det skyldes vejret. Nogen er så smarte, at de lige netop i de mørke måneder bestiller en solskinsferie til de varme lande, og jeg tryller med lidt urter.

 

Rosenrod:

Rosenrod modvirker tungsind. Det er naturens egen lykkepille – bare uden bivirkninger. Det er et af de mere accepterede naturlægemidler i lægeverdenen, og nogle læger anbefaler det selv. Rosenrod modvirker stress, fordi den nedsætter binyrebarkhormonet kortisol, som er det, vi tit har for meget af i blodet, når vi er stressede. Hvis du lider af tungsind skal dosen helst ligge på 100 – 300 mg om dagen. Rosenrod er et kraftigt antioxidant, så det nedsætter inflammationerne i kroppen.

Jeg pelejer at købe naturlægemidler i helsekost butikker for at støtte lidt op om dem, men jeg kunne godt forestille mig, at Rosenrod også er til at finde i Matas.

Skriv et svar