Det vidste du ikke om din stueplante. – Dr Bachs blomsterremedier

Det vidste du ikke om din stueplante. – Dr Bachs blomsterremedier

Når jeg er ved at bliv forkølet putter jeg altid et par dråber Sød æble i min te. Når jeg er skal møde en masse forskellige mennesker som jeg skal forholde mig til, tager jeg et par dråber valnød i mit vand. De dage hvor jeg er en smule stresset og tankerne slår knuder i mit hoved, drypper jeg et par dråber hestekastanje på tungen inden sengetid.  Læs med her og forstå mine særprægede vaner.

Hvem var han?

Dr. Bach (1886 – 1936) var en engelsk læge, der først og fremmest arbejde på et hospital i England, her begyndte han at undre sig over, at nogen patienter blev raske af den lægelige behandling imens andre patienter kom igen, fordi behandlingen ikke havde nogen langvarig effekt for dem. Dr. Bach så en sammenhæng mellem, at folks personlighed og indstilling til deres sygdom, havde stor betydning for deres helbredstilstand. Hans interesse for at finde årsagen til sygdommen voksede og han valgte derfor at læse immunologi. Herefter fulgte nogen hårde år, for dr. Bachs helbred var ikke særlig stærkt, alligevel gennemførte han og lærte af sin sygdom, at den grundlæggende baggrund for mentalt og fysisk sundhed, er at leve i overensstemmelse med sit indre kald.

Hømopati og tarmbakterier

Fra 1919-1922 arbejde dr. Bach blandt andet med mundvacciner som var baseret på tarmbakterier. Han opdagede at det havde god effekt på folk med kronisk lidelse. Bach behandlede fattige mennesker gratis i sin egen klinik og i hans fritid undersøgte han alt hvad han kunne finde omkring hømopati som han var meget fascineret af, fordi behandlingen var så blid (hømpoati er en mindre dossering af et stof, der trods den lille mængde stimulere kroppen).

Bachdråbernes virkning

Ved et middagsselskab i 1928 får dr. Bach en åbenbaring, da han som sædvanligt sad tilbageholdent og studere gæsterne, frem for at være en del af festen. Dr. Bach lukker efterfølgende sin egen klinik, sagde sit gode job op og rejser ud i verden og fandt de blomster og planter som han, inspireret af hømopatien, fremførte blomsterremedier af. Dråberne viser sig at have en virkning til at afbalancere vores følelsesmæssige tilstand. Tanken er ikke at dråberne decideret skal helbrede sygdomme men de skal hjælpe os til at slippe følelsesmæssige barriere for, at vi kan leve det liv som er i overensstemmelse med vores eget indre. Dr Bach mener som sagt at sygdom opstår når vi ikke lever det liv som nære os. I alt fandt han 38 forskellige remedier som hver sigter mod at afbalancere en bestemt følelse, vi kan altså kombinere de 38 remedier på kryds og tværs og derigennem skræddersy en behandlingsflaske som lige netop kan hjælpe os med det konkrete problemer vi står i.

I al beskedenhed

På trods af at blomsterremedierne blev en succes, var Dr. Bach var et beskedent menneske og ønskede ikke at tage imod nogen former for priser eller økonomisk støtte for sit arbejde. Han ønskede ikke at blomsterremedierne skulle have for meget opmærksomhed. Han mente at vi skal bruge dem på en naturlig måde, på samme måde som man tager en bluse på hvis man fryser, skulle man bare tage et par dråber aspen, hvis man kan mærke en angst komme snigende i sindet.

Da de 38 remedier var fundet, vidste dr. Bach at der ikke var flere tilbage, han vidste at remedierne dækker over alle de følelser den menneskelige natur kan have. Kort efter slog hans skræntende helbred til, han sov stille ind november 1936, med en følelse af, at hans mission var fuldført. Han ønskede at hans hjem skulle være udgangspunktet for hans opdagelser, så i dag hans hjem i Mount Vernon lavet til bachcenter hvorfra remedierne bliver produceret.

billede af dr. bachs bøger og produkter

Skriv et svar