Kålkællingens vegetardag

Kålkællingens vegetardag

Vegetardag

I virkeligheden er jeg en hund efter et stykke lækkert rødt kød og et godt glas rødvin. Hvis man er en vegetarret, skal man virkelig gøre sig umage for at vinde mit hjerte. Dog fik jeg serveret en virkelig lækker tærte hos min veninde for snart længe siden. Denne tærte smager lidt af himmel og ligger klart på top 5 over ting, jeg virkelig elsker at spise!

Mange af de mennesker jeg ser i min klinik har problemer med fordøjelsen og hvis du er en af dem, så er det, at en kødfri dag eller to om ugen kan gøre underværker. Denne tærte smager af himmel, så selv om du ikke er helt solgt til det her med vegetardage, så lyt til en kødelsker. Denne tærte vil du elske.

Nu er det sådan med mig, at jeg er lidt af en snydepels. Derfor kommer her opskriften som jeg selv med tiden har udviklet, fordi den originale var for kompliceret og det orker jeg ikke. I alt beskedenhed vil jeg mene, at min opskrift er den bedste 😉.

 

Vidunderlige vegatærte

3 spsk. olivenolie eller kokosolie

2 løg

8 artiskokhjerter, fra dåse eller i olie

400 g. færdiglavet tærtemørdej (med mindre man er et overskudsmenneske som selv laver den)

En pose med babyspinat, resterne af et spidskål, blomkål eller hvad du nu ligger inden med. Det må gerne give 400 g når det hele er talt op.

6 æg

50 g. friskrevet parmesan

80 g. feta

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.

Varm olien i en wok og svits løgene under jævnlig omrøring til de bliver bløde. Tilsæt artiskokker sammen med en dl vand og skru ned for varmen.

Rul tærtedejen ud på tærtefadet og kom det i ovnen i 15 min. Med bagepapir over sig.

Kom spinaten i et dørslag og hæld kogende vand ud over, sørg for at pres så meget overskydende væske som muligt ud af spinaten. Derefter hakker du den groft.

Pisk æggene i en stor skål sammen med salt og peber. Kom dernæst spinaten i, og derefter artiskokkerne, løgene og fetaosten.

Hæld nu blandingen ned i tærten. Drys med parmasanosten og bag igen tærten i ovnen. Denne gang i 30 minutter.

Velbekomme, her har du smagen af himmel.

Skriv et svar