I dybden med Zoneterapibehandling

I dybden med Zoneterapibehandling

For tiden tænker jeg meget over hvad intuition er for en størrelse. Min egen intuition bruger jeg meget, når jeg giver zoneterapibehandling. Derfor har jeg flettet et lille indlæg sammen omkring det her med at se verden med alle vores sanser og med begge øjne åbne.

En gammel japansk fortælling lyder sådan her:

En gammel vis mand boede i en landsby. Alle respekterede ham og rygtet om hans helbredende evner blev spredt i alle byer. En dag kom en fremmed til landsbyen for at stille den gamle mand spørgsmål omkring hans helbredende evner, han ville skrive alle svar ned. Den gamle mand sagde blot ’ undersøg deres fødder, det vil være nok’. Det forstår jeg ikke svarede den fremmede. ’ Din forstand vil aldrig være nok, undersøg deres fødder og du har undersøgt hele kroppen’

Intuition

Jeg synes, det er en fin fortælling, som beskriver arbejdet med zoneterapi rigtig godt. Egentligt ikke kun zoneterapi, også hele vores virkelighedsopfattelse. Men lad os bare holde os til zoneterapien. Kunsten er ikke kun at lære, hvor de forskellige zoner sidder under fødderne. Der er meget mere at lære, når man er zoneterapeut. Vi lære om meridianbaner (de her energibaner der strømmer igennem os), sygdomslære, fysiologi, urter, at lytte til klienten og en masse andet. Derudover ligger der en fin lære i at lægge fordomme på hylden, vise tillid og forholde sig åbent til de ting, man føler og mærker, når man sidder med sådan en fod i hånden. Det er ofte i det arbejde, jeg opdager, hvor værdifuldt et håndværk det er. Min intuition guider mig til at lave en god behandling og til at formidle de relevante råd for klienten, så præcist som muligt.

Zoneterapibehandling

Nu er det her jeg igen lige vil nævne, at jeg ikke tror på, at det er nok at sidde med en masse fornemmelser og mærke sig frem. Jeg tror, at det fineste resultat opstår, når zoneterapeuten formår både at arbejde med øjne og ører åbne. Vi skal også kunne vores teori og lytte til klienten, men jeg tænker, at læren om, at min egen forstand ikke rækker lige så langt som intuition er en vigtig pointe i den japanske fortælling. Hvordan får man så intuitionen til at få en rolle i sit arbejde tænker du måske? Det gør vi, når vi viser tillid. Måske var det endda også sådan, at zoneterapi blev til. Måske viste nogen omsorg og trøst ved at nusse den syges fødder og måske viste den syge tillid ved at tillade det.

 

Skriv et svar